Шукати в цьому блозі

понеділок, 24 квітня 2017 р.

Новинки книжкового царства.

             
     Агов, діти, хвилинку уваги! До нашої бібліотеки надійшли нові видання! З найцікавішими з них ми вас хочемо познайомити.      
   
           
            Пропонуємо вам прочитати книги відомої польської письменниці Малгожати Стековської-Заремби про непосидючого хлопчика Філіпека Вужека. Вони написані, щоб розважати й повчати. Розважати – дітей, а повчати – дорослих. Тому не чекайте, поки батьки знайдуть півгодини вільного часу для того, щоб вам почитати. Ви прочитайте їм про Філіпека. Нехай вони послухають вас хоч п’ятнадцять хвилин, головне – щодня. Отже, знайомтеся:
1.     Стрековська-Заремба, Малгожата.
           Філіпек і весела сімейка.[Текст] / М.Стрековська- Заремба: пер. з пол.- Харків: ВД «Школа», 2016. – 160 с.                                                                                            Кумедні  історії про веселого бешкетника Філіпека та його друзів розсмішать як дітей, так і дорослих. Вони побачать світ його очима – очима, як він каже про себе, «дуже чемної, розважливої та розумної дитини».

2.  Стрековська- Заремба, Малгожата.
           Філіпек і шкільні витівки. [Текст] / М.Стрековська-Заремба: пер. з пол.– Харків: ВД «Школа»,2016. – 160 с.                                                                                        
            Малий розумник  Філіпек нарешті йде до школи, де на нього чекають старі друзі, нові пригоди та … ні хвилинки вільного часу. Філіпек усе встигає: допомагати друзям у навчанні та розкривати власні таланти, вчитися танцювати та боротися з дискримінацією, а ще – бешкетувати.

3.     Стрековська-Заремба, Малгожата.
           Філіпек і шалені канікули. [ Текст] / М.Стрековська-Заремба: пер. з пол.-  Харків:ВД «Школа», 2016. – 144 с.                                                                                    Канікули падають на родину маленького школяра Філіпека, як  грім серед ясного неба. На бешкетника чекає дуже насичена «програма»: викриття шпигуна, поїздка з дідусем у санаторій для літніх людей, спортивний табір з дівчатками-балеринами, «викрадення» власною тіткою, подушкова вечірка та багато інших розваг. Філіпек уміє розважити сам себе та й усіх довкола.

4.     Стрековська-Заремба, Малгожата.
           Філіпек і дівчатка. [ Текст ] / М.Стрековська-Заремба: пер. з пол. – Харків: ВД «Школа», 2016.- 144 с.                                                                                   Кмітливий Філіпек та його нерозлучні друзяки виявляють, що  дівчата мають велетенський вплив на їхнє життя. Адже саме вони роблять геть нестерпним хлопчаче буття: то у змаганні виграють, то футбольний матч зіпсують, а що робить із хлопцями закоханість – годі й казати. Боротьба за рівність і справедливість у хлопчачо-дівчачих взаєминах обертається для малого розумника  і його друзів новими кумедними пригодами.




5.    Винничук,Юрій.                                                                                                                        Лежень / Ю.Винничук. -  Харків: Фоліо, 2016. – 32                                     В одному замку завелися Страхи. Що тільки не робив король,але нічого подіяти не міг – нікуди Страхіття не йшли і не давали спокою мешканцям замку. Повиганяти страховиськ зголосився хлопець, якого називали Лежнем, бо він весь час лежав. А за свій подвиг він попросив лише одне – щоб його весь час годували варениками, бо він їх полюбляв. Що було далі? Це ви і дізнаєтесь із книжки.

6.             Казки для хлопчиків. [ Текст] : пер. з чес. – Чернівці: Букрек, 2016. – 72с.                                                                                                                                             Серед літератури для дітей є безліч книг для дівчаток. У цьому виданні зроблено спробу подати перекладені з чеської мови казки, метою яких є виховання хлопчиків справжніми чоловіками.

7.     Чубач,Ганна.                                                                                                                              Живі літери. [Текст] : Збірка віршів/ Г.Чубач. - Харків:ВД «Школа»,2016. – 96 с.                                                                                                                Видатна українська поетеса Ганна Чубач написала близько 100 книг лірики і збірок для дітей, серед яких десять тематичних абеток, більшість із яких добре відомі нашій малечі. Але до тієї абетки, що дала назву цій книзі – «Живі літери», авторка йшла довгі роки, і сама її вважає найбільш досконалою та цікавою для маленької людини. Ця збірка стане захоплюючим  та цікавим читанням для дитини, адже у ній і літери – живі, і скоромовки – ловкі, і лічилки – навчилки.



.   Героям слава. [ Текст]: Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу.-К.: Вид-во «Мамине Сонечко»,2016. – 47 с.                                                                           Наші воїни повертаються з війни. І розповідають-розповідають- розповідають. Або скупо кидають по слову. Або просто мовчать. Але ми хочемо почути їхні розповіді, нам потрібно  знати про все: про бойових побратимів; про героїчні вчинки, які вони вважають просто роботою;про помічників – волонтерів, без яких не обійтися. Щоденно сотні людей на війні здійснюють подвиги. Про більшість із них ніхто не дізнається, бо й самі герої часто не вбачають нічого незвичного в тому,що зробили. Адже так зробив би кожен патріот України!                                                                             Звичайно, оповідання в цій книжці не завжди в усіх деталях збігаються з реальними історіями. Та це – пряма мова воїнів, які боронять Україну!

9  .    Незалежність України [Текст] . К.: Вид-во «Мамине Сонечко», 2016.-48 с.                                                                                                                                                    У книзі розповідається про найбільші державні свята України, про події, які мали велике значення в історії нашої держави, про видатних людей, які прославили Україну на весь світ. В окремому розділі зібрані розповіді про дивовижні винаходи українців, а  також про винаходи українських школярів. А ще ви дізнаєтесь про козаків-характерників, про українців – найсильніших людей світу та багато інших цікавинок.






10.                        Любарська,Лорина.                                                                                                               Мистецтво для тебе / Л.Любарська, Т.Харламова. – К.: Наш час, 2016. – 104 с. – ( Серія «Равлик»).                                                                                    Пропонуємо тобі Чарівну книгу. Вона поведе тебе до казкової країни, що називається ОБРАЗОТВОРЧЕ  МИСТЕЦТВО. Всі мешканці цієї країни – ХУДОЖНИКИ. Вони справжні чарівники – вміють бачити красу світу довкола та створювати зі звичайних речей незвичайні світи.                        Ця книжка допоможе тобі не просто зрозуміти світ мистецтва. Ти й сам зможеш стати чарівником  і створити власноруч свій мистецький світ. Адже ти дізнаєшся безліч таємниць! Як перетворити холодні кольори в теплі і навпаки, як отримати нові кольори, яких немає на палітрі, як заховати предмети на картині, або зробити їх добре помітними, як перетворити натюрморт у портрет. А допоможуть тобі й цьому казкові звірятка – котик Рушко та білочка Марушка. То ж у подорож до прекрасного світу образотворчого мистецтва!


11.                        Третяк,Анна.                                                                                                                             Допитливій малечі про цікаві речі. Подорож по Україні/ А.Третяк.- К.: Журнал «Радуга», 2016. – 240 с.; іл..                                                                        Віковічні гори та швидкоплинні річки, темні печери і широкі степи, розкішні палаци, нездоланні замки…Ви любите подорожувати? Відкривати для себе нові місця, дізнаватися про їхню історію, отримати нові враження, а згодом поділитися  ними з друзями? Ця книга створена для вас - тих, хто хоче ближче познайомитися з Україною, торкнутися багатств нашого краю та відвідати його цікаві місця. Можливо, саме це видання надихне вас на реальні подорожі. Розпочинайте мандрівку сторінками книги!      

             
             

Немає коментарів:

Дописати коментар