Шукати в цьому блозі

четвер, 25 травня 2017 р.

Сучасні орієнтири бібліотек в обслуговуванні дітей.

           

Під такою назвою 24 травня 2017 року на базі Лохвицької районної бібліотеки для дітей пройшов семінар для працівників бібліотечних закладів району.                                                                                                                                           Відкриваючи семінар, директор Лохвицької РЦБС Л.Д.Пономаренко звернула увагу слухачів на те, як змінюються можливості бібліотек за останній період. Дитяча бібліотека стає сучасним освітнім, інформаційним , дозвіллєвим центром, який активно розвивається,впроваджує нові технології, розвиває соціальне партнерство. Завдяки різним формам професійного навчання йде процес удосконалення традиційного  та набуття нового, прогресивного досвіду. 

         З лекцією-оглядом  «Сучасні тенденції бібліотечної роботи з дітьми та промоції читання»  виступила заступник директора по роботі з дітьми Т.І.Грипась, яка наголосила, що одним із головних завдань дитячих бібліотек на сучасному етапі є підтримка, розвиток і просування дитячого читання у співпраці з іншими організаціями і установами, розповіла про традиційні та нові види промоції книги та читання, звернула особливу увагу на найважливіші напрямки роботи дитячих бібліотек в сучасних умовах – національно-патріотичне і морально-етичне виховання.                                                                    
        Провідний методист Л.Я.Карпець підготувала консультацію «Нові підходи до обслуговування користувачів-дітей. Методика бібліотечних заходів: теорія і практика» .Особливу увагу звернула на методику підготовки і проведення інноваційних форм роботи – літературний квест, обмін-бюро, книжковий портфель, бібліотечний флешмоб, та різноманітність  інноваційних видів книжкових  виставок.  
       З творчим виступом і відеопрезентацією «Бібліотека – творча лабораторія» виступила провідний бібліотекар відділу обслуговування учнів 1-4 класів Н.А.Юхно., яка наголосила,  що одним із завдань бібліотеки є створення умов для розвитку і підтримки талантів і обдарувань дітей. І найефективнішим в роботі з наймолодшими читачами є використання ігрової методики, а також таких форм роботи, як лялькові вистави, майстер-класи,деяких елементів нової сервісної бібліотечної послуги «Бібліоняня».                                                                          Провідний бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів Л.І.Потрапелюк провела оглядову бесіду біля книжкової виставки-круїзу «Парад країн Європи». Цікавою та змістовною була розповідь про книги представлені  у розділах виставки «Європейська мозаїка» та Україна в європейській родині». А в розділі «Письменники Європи – дітям» були представлені новинки сучасної європейської літератури для дітей.                                                                                Насамкінець бібліотекарі переглянули показовой масовий захід – бібліо-мандрівка «Пізнай Європу через бібліотеку», який провели Т.І.Грипась та А. М. Ралко та відео презентацію «Мандруємо Європою», яку підготувала провідний бібліотекар Інтернетцентру Т. В. Лихно. Учасники семінару брали участь у географічному конкурсі «Подорож столицями європейських держав» та  конкурсі-пазлі «Склади карту Європи», арт-лото «Культура Європи», відгадували літературний кросворд.                                                                                   Закінчилось навчання підведенням підсумків та переглядом методико-бібліографічних матеріалів за темою семінару.













Немає коментарів:

Дописати коментар