Шукати в цьому блозі

четвер, 8 лютого 2018 р.

Я – ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ.

Висока правова культура є одним із аспектів всебічного розвитку дитини і підлітка. Обізнаність у системі законодавства і правопорядку , що існують у державі, повноправними громадянами якої стануть юні читачі, допоможе їм розумно скористатися своїми правами, правильно визначити свої обов’язки, застереже від злочинних вчинків.                                                                             
       Не останню роль у цьому процесі відіграє бібліотекар, який використовує такий потужний виховний засіб, яким є книга. Лохвицька районна бібліотека для дітей у своїй роботі використовує широкий арсенал форм і методів роботи з популяризації літератури правознавчої тематики. Одним із них є уроки права.

       7 лютого в Лохвицькій ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 бібліотекарем районної бібліотеки для учнів 7-х класів проведено урок права «Я – громадянин України, і я знаю свої права», під час якого дітей ознайомлено з основними правовими документами щодо захисту прав дітей – Конвенцією ООН про права дитини, Декларацією про права людини, Конституцією України. Учні переглянули відео презентації «Права і обов’язки дітей», «Конвенція ООН про права дитини», «Права дітей в Україні», взяли участь у ситуативній правовій грі «Свої права ти добре знай, їх шануй та захищай»

Немає коментарів:

Дописати коментар