Шукати в цьому блозі

вівторок, 20 березня 2018 р.

21 березня - Всесвітній день поезії


                                                                            Поезія – це завжди неповторність,
                                                                       Якийсь безсмертний дотик до душі.
                                                                                                      ( Ліна Костенко )
        Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО – організацією ООН з освіти, науки та культури. Ухвалюючи рішення про відзначення цього свята, ЮНЕСКО охарактеризувала поезію як символ людського духу, що об’єднує й зміцнює людство: «Поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова. Вона допомагає нам жити разом. Поезія необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами».
        Напередодні  цього дня в Лохвицькій районній бібліотеці для дітей був проведений день бібліографії «Трепетною музикою слова бринить поетова стривожена душа», метою якого є привернення уваги дітей до поетичного слова, рідної мови.
          До уваги юних читачів представлена книжкова викладка «Нетлінні барви української поезії», складений рекомендаційний список літератури «Чарує серце і бентежить душу глибінь поезії полтавців-земляків». Бібліографом бібліотеки для учнів 9-го класу Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 проведений бібліографічний огляд літератури «Поезія – то сплави цвіту й болю вразливої і чуйної душі».


Немає коментарів:

Дописати коментар