Шукати в цьому блозі

вівторок, 3 березня 2020 р.

КРИШТАЛЕВІ ПЕРЛИНИ СЛОВА


Щороку 21 лютого світова громадськість відзначає Міжнародний день рідної мови. Цей день був встановлений у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної різноманітності.

Наші предки залишили нам у спадок найбільше, найсвятіше і найдорожче багатство – Слово. Оте калинове і джерельне рідне слово, яке протягом століть передавали від батьків до дітей як вічний оберіг національної культури, історії та духовності.
«Слово – це генетичний код нації, це код віків і мова предків. Забрати в дитини, людини, цілого народу барви голосу і слова – це скалічити душу і пустити по світу манкурта, зруйнувати цілісність світу» ( Ярема Гоян )
Любити, поважати, вивчати і берегти рідну мову – ось до чого спонукають книжкові виставки «Кришталеві перлини слова» (для учнів 1-4 класів) та «Мово рідна, мене чаруєш ти» (для учнів 5-9 класів), які організовані в районній бібліотеці для дітей. Для учнів 2-го класу Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ст.. №3 провідним бібліотекарем Л.Яцків проведено гру-конкурс «І від тебе теж залежить мови рідної краса».





Немає коментарів:

Дописати коментар