Шукати в цьому блозі

четвер, 1 квітня 2021 р.

Квітневі свята

 

1 квітня – Всесвітній день птахів. Це день святкується на спомин про ухвалення Міжнародної конвенції з охорони птахів, підписаної 1 квітня 1906 р. Однак День птахів – це не лише річниця Конвенції, а й час повернення птахів із зимівлі. Цього дня розвішують шпаківні та інші пташині «будиночки». Цьому дню присвячений перегляд літератури «Де ви літали, де були?» для учнів 5 – 9 класів.

 


1 квітня – Міжнародний День сміху або День дурня. У різних країнах традиції першоквітневих обманів мають свій національний колорит. В Україні цього дня люди дотепно, весело жартують, розігрують одне одного доброзичливо, щиро, щоб ніхто не образився, а навпаки, хотілося від усієї душі посміятися, створити гарний настрій, додати здоров’я, впевненості в собі, адже сміх лікує. Цьому дню присвячено перегляд літератури видатних українських гумористів «Де сміються люди, там біди не буде».

 


13 квітня 1906 року в Полтаві народилася Оксана Дмитрівна Іваненко – відома українська письменниця, лауреат Державної премії України імені Т.Г. Шевченка та літературної премії імені Лесі Українки, яка все життя і творчість присвятила дітям. У її літературному доробку казки та оповідання, сповнені цікавих та повчальних пригод, хвилюючі романи та біографічні замальовки з життя видатних людей. 115-й річниці від дня народження видатної землячки присвячено перегляд літератури «Серце і слово – дітям» для учнів 5-9 класів.



Немає коментарів:

Дописати коментар