Шукати в цьому блозі

четвер, 1 квітня 2021 р.

Міжнародний день дитячої книги


Читання- це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе.

  В.О.Сухомлинський

2 квітня з ініціативи та за рішенням Міжнародної ради дитячої книги відзначається Міжнародний день дитячої книги. Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

               Свято відзначається щороку (починаючи з 1956р) в День народження великого датського казкаря Г.К.Андерсена(1805-1875). І скрізь, у всіх країн і народів королем свята вважається Г.К.Андерсен. Чарівному казкарю належать романи, п’єси, вірші, проте в літературі він залишився перш за все , як автор казок та історій, що склали 24 збірки, виданих в 1835-1872 р. Світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор і сатира. Біографія Андерсена теж нагадує казку, особливо якщо з довірою поставитися до його розповіді про себе в двох великих мемуарних нарисах «Казка мого життя». Існує нагорода, яка має назву Золота медаль Ганса Крістіана Андерсена. Вона вважається найвищим досягненням в галузі сучасної дитячої літератури. Першою власницею «дитячої»  Нобелівської премії  в  1956 році стала англійська казкарка Елеонор  Фарджон. Серед інших лауреатів теж чимало зірок світової величини-шведська письменниця Астрід Ліндгрен, німецькі письменники Еріх Кестнер і Джеймс Крюс, італієць Джанні Родарі…Двадцяте століття подарувало юним читачам Пітера Пена, Мері Поппінс, Старика Хоттабича, Гаррі Поттера і багатьох інших чудових героїв.

До Міжнародного дня дитячої книги для юних читачів в бібліотеці підготовлена  книжкова виставка «Іменини, іменини ці книжки святкують нині», та віртуальна мандрівка «Нам книги відкриють незнані світи»

 

Немає коментарів:

Дописати коментар